Zorgboerderij De Bonte Ruiter

Zorgboerderij De Bonte Ruiter -De dieren

Zorgboerderij De Bonte Ruiter

Rijksweg 94
9422 CG, Smilde (Nederland)
Ligging

Mobile: +31 6 23 28 72 42
E-mail: info@debonteruiter.nl

https://www.facebook.com/debonteruiter.nl/

De dieren

Zorgboerderij De Bonte Ruiter - De dieren

Paarden

 

 


Shakira

 

Shakira is de grootste knuffelkont van alle pony's, ze vindt het heerlijk om geborsteld te worden en staat dan echt te genieten. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat ze een hele lieve pony wordt om op te rijden. Shakira heeft een bonte kleur (bruine en witte vlekken). Shakira heeft op 25 juni 2017 haar eerste veulen gehad. Quinn is zijn naam.


Alvino

 

Dit is een Portugees paard (Lusitano)  die bereden werd door Tamiko in het showteam Alegria. Alvino is wel een beetje adhd paard en past prima bij zijn bazinnetje!  Alvino kan niet meer bereden worden, maar is nog wel een goed paard om te leren longeren.

 

Ziwan

 

Ziwan is een Fjord, en een hele mooie ook. Hij is ontzettend braaf met rijden en vind alles goed. Ziwan vind het heerlijk om geborsteld en gewassen te worden..In de zomer zetten wij Ziwan voor de kar en rijden we verschillende ritjes.


Amigo


Is een hengst . Het ras is American paint horse . Hij is zwart bont. Amigo is aan een oog blind, maar heeft hier geen hinder van .  Amigo is een braaf en rustig paard om te rijden. Omdat Amigo een hengst is kan hij niet met de andere paarden in de wei staan. Wij gebruiken Amigo ook als dekhengst voor onze merries. Amigo is de vader van Quinn.

 Kylie


Kylie is een bruinbonte merrie, zij is 1.48 hoog een grote pony. Kylie is erg lui en doet alles op haar gemakje, zo ook met rijden! Kylie krijgt graag aandacht en geniet hiervan. Zij is ook een brave pony om te rijden. Kylie is drachtig van Amgo en verwacht haar veulen in april 2018

Overige dieren

 

Ganzen

 

Guus en zijn vrouwtje  Guus kan je herkennen aan het knobbeltje op zijn kop!KippenWij hebben Bramahs .wyandotte en sebright kippen.  er zijn dan ook elke dag verse eieren!  Behalve in de winter, dan is het te koud en worden er geen eieren gelegd.

 

Honden en poezen

Fiona en Pluis zijn de twee honden. Fiona is een leonberger. Pluis is een Tatra (poolse berghond) allebei zijn ze groot van formaat en superlief.

Simba en Nala zijn onze twee poezen, de muizenvangers van de boerderij. Simba is grijs gestreept en mist 1 voorpoot , dit is gekomen door een auto ongeluk. nala is een lapjespoes.

 


Uilen

 

Er zitten in de nok van de schuur een paartje kerkuilen, en als je wakker bent kunt je hen

's avonds horen. In het voorjaar hebben we weer jonge kerkuiltjes.

 

Proximedia